Вести

Школска слава – СВЕТИ САВА

”…Да се српска сва срца с тобом уједине, Сунце мира, љубави, да нам свима сине…” , део је химне испеване највећем светитељу и просветитељу рода нашега – Светом Сави.

Ову химну љубави данас једним срцем пева сва Црква земаљска и небеска, као и сва просвета српска. Ову химну љубави данас би требало да запева свако срце српско, јер се данас прославља највећи Србин свих времена.

Заиста је неизмерна радост што се данас и у зборници наше школе могла чути химна љубави која је отворила ово празновање успомене на великог и незаборавног Саву, након чега је свештеник уз појање тропара пререзао славски колач и помолио се за мир, здравље и напредак у свакој врлини за све ученике и наставнике ове школе.

Присутним представницима локалних власти, професорима и ученицима се најпре пригодном речју обратио директор Владимир Томашевић, а потом и колачар Зоран Антић, професор математике у нашој школи.

Сцене из живота Светог оца Саве, живописно и дирљиво су представили ученици наше школе уз дивно појање нашег хора, након чега је директор наградио најбоље ученике, а најбољи од најбољих јесте ученик IV1 – Бранко Ђаковић. По завршетку програма, дружење је настављено уз заједничку трпезу у новом делу школе уз топло подсећање на лепе тренутке проведену у овом послу.

Пута што у живот води наставник и првопрестолник и учитељ био си.
Јер најпре дошавши, Светитељу Саво, отаџбину своју просветио си,
и препородив је Духом Светим, као дрвета маслинова у духовном
Рају расадио си чеда своја освећена.
Зато као једнака Апостолима и Светитељима, поштујући Тебе,
ми Те молимо: моли Христа Бога да нам дарује велику милост.

Facebooktwittergoogle_plusmail