Вести

Треће место на Националном пословном изазову

Треће место на Националном пословном изазову

Кристина Вукојичић, ученица III5, је на националном финалу такмичења Пословни изазов, одржаном 26. и 27. фебруара у Београду освојила са својим тимом 3. место.

На такмичењу је учествовало преко 4оо ученика а у финалу 60 ученика из 50 средњих школа из Бачке Тополе, Београда, Чачка, Футога, Горњег Милановца, Ирига, Ивањице, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Куршумлије, Лесковца, Ниша, Новог Сада, Пожеге, Пријепоља, Прокупља, Сјенице, Сомбора, Сремских Карловаца, Суботице, Тополе, Власотинца, Вршца, Зајечара и Зрењанина.

Организација Достигнућа младих у Србији већ шест година реализује такмичења “Пословни изазов” у градовима широм Србије.

Ове године у националном финалу су учествовали чланови три првопласирана тима са регионалних такмичења одржаних у Лесковцу, Чачку, Новом Саду и Београду током новембра и децембра прошле године.

У четвртак, 26. фебруара, ученицима је дат “изазов” да осмисле напредно и иновативно решење које ће становницима Београда олакшати и улепшати живот у великом граду. У петак су своје бизнис планове и презентације представили публици и стручном жирију који је изабрао најбоље.

10999412_727150577403418_7204093852576950065_n

Апликација за лакше проналажење паркинга уз помоћ сензора који би детектовали празна места, идеја је која је освојила прво место.

Ученичким тимовима су помагали пословни ментори из ЈЦИ Сербиа, Економског факултета, компанија Телеком Србија и Сага, Импацт Хуб Белграде, Јуниор Ацхиевемент Сербиа Алумнизе.РС и ФЕФА – Факултет за економију, финансије и администрацију.

Такмичење Пословни изазов реализовала је организација Достигнућа младих уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој УСАИД Србија, Телеком Србија, САГА и БАСФ.

Састав тима бр. 10, коме је припало треће место:

  • Кристина Вукојичић (Економско-трговинска школа, Крушевац)
  • Бошко Тодоров (Средња пољопривредна школа, Зрењанин)
  • Александар Богдановић (Медицинска школа, Земун)
  • Јелена Митровић (Техничка школа, Власотинце)

Ментор: Кристина Ђурић, Алумнизе РС

 

Facebooktwittergoogle_plusmail