Вести

Регионални сајам ученичких компанија у Крагујевцу

Регионални сајам ученичких компанија у Крагујевцу

На регионалном такмичењу ученичких компанија одржаном 30. марта у тржном центру Крагујевац Плаза изабране су компаније које ће на националном финалу представљати регионе централне и југозападне Србије.

Наша компанија, ПАРАДАЈЗ, је и ове године учествовала у борби  за 20 најбољих ученичких компанија средњих школа Србије у конкуренцији 30 компанија из Пријепоља, Трстеника, Ариља, Краљева, Пожеге, Ужица, Ивањице, Тополе, Новог Пазара и Крагујевца. Први производ наше компаније, друштвена едукативна игра о економији, Економија гејм,  финализиран је за тржишни наступ и у очекивању законског регулисања функционисања ученичких компанија, у години предузетништва, крећу промотивне активности у основним и средњим школама нашег града.

Менаџмент тим наше компаније чине:

  • Сања Бабић, председник компаније,
  • Филип Јочић, директор маркетинга,
  • Милица Савић, директор производње,
  • Вера Барић, директор финансија,
  • Урош Милутиновић, директор људских потенцијала.

12801688_934083210043486_4516551978825737298_n

На овогодишњем сајму учешће је узела и наша друга компанија, ПАРАДАЈЗ ТУРИЗАМ, чији ће почетни корак бити интернет страница о могућностима за путовање младих људи при чему ће циљне групе бити ученици, студенти и незапослени.

Менаџмент тим  ПАРАДАЈЗ ТУРИЗМА чине:

  • Јована Станић, председник компаније,
  • Маја Миљојковић, директор маркетинга,
  • Павле Живковић, IT директор,
  • Марко Ђолић, директор финансија,
  • Милица Петровић, директор људских потенцијала

1

Национално финале такмичења ученичких компанија биће реализовано у Београду од 17. до 19. маја, а победник који ће представљати Србију на европском избору за најбољу ученичку компанију који ће бити одржан крајем јула у Берлину и на коме ће учествовати средњошколци из више од 30 земаља, нажалост, неће бити из Крушевца.

Ово је доказ да је Економско-трговинска школа у Крушевцу препознала програм: Ученичка компанија као “најбољи пример предузетничког образовања”. У оквиру овог програма ученици имају прилику да науче како идеју претворити у реалност. Оснивајући своја мини предузећа, пролазе кроз јединствено искуство вођења компаније у којем посвећују пажњу не само свом производу или делатности, већ и “запосленима” унутар компаније, истичући пре свега тимски рад.

Рад наше компаније можете пратити и на интернет страници http://www.ekonomijagejm.rs и на нашој Фејсбук страници https://www.facebook.com/EkonomijaGEJM.

Facebooktwittergoogle_plusmail