Вести

Посета Сајму књига

Посета Сајму књига

59. Међународни сајам књига у Београду се ове године одржава под слоганом „Време је за књигу“, који недвосмислено говори да је свако време – право време за књигу и универзалне вредности. Тренутак у којем живимо осуђује нас на непрестану борбу за егзистенцију и суочавање са урушеним вредностима, а управо је књига симбол неприхватања наметнутих компромиса и површног сагледавања света. Београдски сајам књига је прилика да се још једном подсетимо истинских вредности и књизи дамо значај који завређује.

На овогодишњем Сајму представиће се више од 476 излагача, од тога 72 из иностранства. Поред Кине, земље почасног госта, на Сајму учествују издавачи из: Француске, Босне и Херцеговине, Македоније, Ирана, Црне Горе, Јапана, Белорусије, Грчке, Хрватске, Велике Британије, Холандије, Русије, Аустрије, Шпаније, Немачке, Анголе и Индије.

Ученици наше школе, посетиће Сајам у петак 31.10. Полазак је у 7 часова испред школе, а за ученике у Ћићевцу у 7 и 20 испред пумпе Luk Oil. Тог дана у обе школе неће бити наставе.

Facebooktwittergoogle_plusmail